News Blog

Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο των ανελκυστήρων...

ΑΡΧΙΚΗNEWS BLOGΠροβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2015

Συμβουλές επιλογής εταιρείας συντήρησης Ανελκυστήρα!

Βασικές συμβουλές προς τους διαχειριστές και τους ιδιοκτήτες για την σωστή επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων τους...

Στην Ελλάδα είναι εγκατεστημένοι εκατοντάδες χιλιάδες ανελκυστήρες, καθιστώντας τη χώρα μας δικαίως την χώρα των ασανσέρ. Οι περισσότεροι από αυτούς συναντώνται στην Αθήνα και λογικό είναι στην Αττική να δραστηριοποιούνται πλήθος εταιρειών με αντικείμενο εργασίας την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εγκατάστασης ανελκυστήρων.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι, πώς μπορεί ο καταναλωτής να αποκτήσει την γνώση που απαιτείται για να οδηγηθεί εν τέλει στη σωστή επιλογή παρόχου υπηρεσιών που σχετίζονται με τη συντήρηση του ασανσέρ;

Μερικά απλά βήματα που ακολουθούν, θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τα κριτήρια επιλογής που οδηγούν σε μια επιτυχημένη επιλογή:


Βήμα πρώτο:
Είναι η κατάρτιση του διαχειριστή όσον αφορά τις ευθύνες/υποχρεώσεις του σχετικά με το θέμα του ανελκυστήρα. Στο παρακάτω άρθρο ‘Οδηγίες προς διαχειριστές’ η ΑΝΟΔΟΣ σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε επί του θέματος και να κατανοήσετε τη σημασία των βημάτων που ακολουθούν.


Βήμα δεύτερο:
Όταν επικοινωνήσουμε με κάποια εταιρεία, φροντίζουμε να ρωτήσουμε για τη νομική επάρκεια που αυτή έχει, καθώς έχει παρατηρηθεί η λειτουργία γραφείων συντήρησης ανελκυστήρων χωρίς τις απαραίτητες άδειας λειτουργίας! Έτσι ζητάμε να μας δώσουν:

Αριθμό αδείας υπευθύνου/νων συντηρητή/των
Αριθμό αδείας συνεργείου/ων συντήρησης ανελκυστήρων, που υποχρεούται να τηρεί ο υπεύθυνος συντηρητής
Τύπο και αριθμό αδειών των τεχνιτών που θα σας εξυπηρετούν
Κόστος υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α
Οι παραπάνω υποχρεωτικές προδιαγραφές λειτουργίας για τη σύσταση νόμιμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών συντήρησης ανελκυστήρων, ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος λειτουργίας, επηρεάζοντας έτσι το τελικό τίμημα παροχής της υπηρεσίας. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε αρκετά υποψιασμένοι όταν ακούμε για πολύ ‘χαμηλές τιμές’, αφού ο διαχειριστής ευθύνεται ρητώς από το νόμο για την υποχρέωση του να επιλέξει νόμιμο υπεύθυνο συντηρητή.


Βήμα τρίτο:
Ζητούμε να μας γίνει ξεκάθαρο, τυχόν καθεστώς εγγύησης που θα ισχύει σε περίπτωση συνεργασίας. Αυτό διότι πολλές φορές η παρεχόμενη εγγύηση κρύβει "ψιλά γράμματα" που αναιρούν την πραγματική της εφαρμογή, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο. Πρέπει να ξεκαθαριστεί λοιπόν ποια είναι τα λεγόμενα υλικά φθοράς και ποιες οι περιπτώσεις φθοράς που δε θα καλυφθούν από την συμφωνημένη εγγύηση.


Βήμα τέταρτο:
Όταν ζητούμε από κάποια εταιρεία ανελκυστήρων να μας κοινοποιήσει προσφορά τέλεσης εργασιών που επιθυμούμε να γίνουν στο ασανσέρ μας, θα πρέπει να απαιτούμε ενημέρωση για τυχόν παρεκκλίσεις στο αρχικό ποσό. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο από κάποιες εταιρείες να εμφανίζουν άκρως ανταγωνιστικές προσφορές για συγκεκριμένες εργασίες, να κλείνουν τη δουλειά και ενώ ξεκινάει το έργο και σε στάδιο που ο ανελκυστήρας δεν είναι λειτουργικός να ζητούν έξτρα χρήματα από την διαχείριση για μη "αναμενόμενα φθαρμένα υλικά" τα οποία συνήθως στοιχίζουν αρκετά. Δεν είναι παράλογο να προκύψουν ταλαιπωρημένα εξαρτήματα κλειστού τύπου που ο τεχνίτης δε μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση τους όταν απλά επισκέπτεται ένα έργο για να συντάξει την προσφορά του. Όμως ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να ενημερώσει από πριν και για τις πιθανότητες να υφίσταται μια τέτοια κατάσταση αλλά και για το εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασής της.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να γίνετε εξυπνότεροι καταναλωτές, τουλάχιστον στον τομέα της αγοράς των ανελκυστήρων, ώστε στην επόμενη αναζήτηση σας, να έχετε το πάνω χέρι!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 15:12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οδηγίες Απεγκλωβισμού

Επικοινωνία


Τηλέφωνο(+30) 210 7750175

Fax(+30) 210 7789759

e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔιεύθυνσηΙασ. Μαράτου 49,  Ζωγράφου